mandag den 15. december 2014

I dag har vi købt en juletræ :)

Det er den allerførste ting, vi bringer ind i huset som har med jul at gøre. Godt jeg har fri den 23. - så bliver vi måske lidt klar.

Mors fald har ikke gjort tingene nemmere. Helle og jeg var i Farsø, hvor hun er flyttet til i fredags og Jan og jeg i går. Hun er virkelig blevet sat tilbage. Men hun forsøger - det er godt. Så godt at de sender hende hjem på onsdag - trods det hun stadig lige skal have en hånd til at komme op af sengen, kunne jeg se i går og trods det hun har 38 trappetrin op til sin lejlighed og hun kan ikke holde i gelænder - da højre arm er i gips. Hun kan ikke få et kald - for når hun er i stand til at bruge en mobil - så er hun ikke dårlig nok til kald. Og hun er SLET ikke dårlig nok til aflastning. Så vi skal have tapet mobilen til hende - så hun kan ringe, hvis hun falder igen.

Så onsdag bliver hun læsset af ved gadedøren og en gåstol - vil få hende på 2. sal - jeg spurgte, hvad de havde tænkt hun skulle om natten, når hun skal op. De vil binde en snor omkring sengebenene, så hun kan trække sig op og så sætte en toiletstol ved siden af sengen. Og så vil der komme en og træne med hende. Som jeg ser det, vil der gå lang tid, inden hun kommer fra 2. sal igen. Hun skal gå ved hjælp af en krykstol - dvs at stok i den venstre og skinne på den højre - jeg turde ikke gå ned af trappen.

I lørdags havde vi et lille pust og var på marked - ikke at vi rigtigt solgte noget - men vi kom hjemmefra.

Hjemme igen forsøgte Jan sig med en hylde .......... så nu er der endnu 4 huller at lappe. Jeg fik ham til at ringe til en tømrer - for jeg orker ikke mere. Nu skal vi altså være færdige i stuen - så vi i det mindste kan få juletræet ind og pyntet, så det ser ud af lidt.
2 kommentarer:

 1. Det er altså ikke til at holde ud, at vi behandler vore ældre så dårligt, tænk at din mor ikke kan få hjælp, det kan 'vi' ikke være bekendt.
  Min mor kan heller ikke få hjælp, trods det at hun er 88 år og ikke engang kan tage tøj på selv :-( øv

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det er utroligt, så lidt hjælp de kan få. Mor har altid kunnet alting selv - så for hende er det også svært at sige højt, at nu HAR hun brug for hjælpen. Hun siger det kun til os, og til plejepersonalet siger hun, at det klarer hun nok - fordi hun tror det er det de vil høre. Det er op af bakke.
   Og med din mor på 88 år - hvad søren gør I? Jeg synes, vi har gjort meget - men vi skal jo også på arbejde selv. Og så er det svært at være hos mor både morgen og aften. Bor din mor også alene?

   Slet