tirsdag den 20. november 2012

STOR ros til Hovedstadens sundhedsvæsen....

Forrige mandag ringede Alexander for at fortælle, at han havde været ved sin nye praktiserende læge. Han havde fortalt, at han havde bestilt tid, han ville snakke med hende om migrænen. Men det ville han så lige fortælle, at det ikke kun var det - han gik til lægen med.

Han havde fundet en knude i lysken....... Puha, hvor blev det stille i min ende og det hele slog kolbøtter. Og det var det han vidste, derfor ville han ikke fortælle det, før han havde været der.
Så han havde bare selv gået rundt med det.

Den nye læge tog ham særdeles alvorligt, da hun fik hans baggrund fortalt, at han for 9 år siden havde haft en ondsindet lymfekræft. Hun mente dog, at måske kunne der være tale om en betændelsetilstand - men hun tog ingen chancer. Hun satte hele maskineriet i gang - og det i en fart. Dagen efter ville hun havde ham ud og få taget blodprøver og så ville hun sende anmodning til hospitalet. Tirsdag fik han taget blodprøver - og tirsdag aften tikkede en mail ind fra lægen med blodprøve svaret. Umiddelbart intet unormalt.

Torsdag ringede Hvidovre hospital, at de havde en tid til ham kl. 11.15 og han tog derud. Han blev undersøgt og også her mente lægen, at det kunne være en betændelse, men igen - ingen chancer. Han fik taget nye blodprøver - 17 stk. - hvoraf to specifikt målte på cancer. Og de henviste ham til PET-scanning og til operativ fjernelse af knuden, under alle omstændigheder - så den kunne blive undersøgt.

Mandag var han til forundersøgelse ift operation - og fik svar på blodprøverne - intet unormalt - kun lidt i underskud med D-vitamin. Overlægen sagde, at han ville tage stilling til operation efter scanning. Men Alexander skulle være orienteret om, at både en cancer og en betændelses tilstand ville lyse op på en scanning. Og så ville han operere.

TIRSDAG gik min store seje søn til sin første gældende eksamen på jurastudiet - 4 timers skriftlig eksamen.............. og han havde ikke rigtigt haft tankerne helt ved det at læse op. Forståeligt nok. Men han mener, at det gik godt - resultatet af det får han ganske vist først den 12. december.

Onsdag blev han PET-scannet og CT-scannet på Bispebjerg Hospital. Fredag var der svar - der var lys på scanningen i lysken - men ikke andre steder - så der skulle opereres - men stadig ret sikker på at det er en betændelse.

Så i går var jeg så glad for at kunne se ham og kramme ham - for hvor er det svært at være så langt fra ham............. Han ville ikke have, at jeg kom over og var hos ham, mens han blev undersøgt. Og jeg ved jo også, at han er en voksen fyr. Men alligevel...........

I dag har han ringet, at i morgen skal han opereres. Så nu må I godt krydse fingre derude.........

Heldigvis skal jeg igen til København til møde på torsdag - så jeg kan lige igen tjekke op på ham.

Men ros er der til hvor stærkt det hele er gået - så ingen skal gå og spekulere mere end højst nødvendigt. Hatten af for det.

1 kommentar:

  1. Jeg krydser da bestemt fingre for at det går godt og det 'bare' er en betændelse

    SvarSlet